TÜRKİYE GÖRME ENGELLİLER SPOR FEDERASYONU BAŞKANLIĞI
ATLETİZM YARIŞMA STATÜSÜ
 
GENEL KONULAR :
 
  1. Görme Engelliler Atletizm Türkiye Şampiyonası 18-20/04/2008 tarihlerinde Bursa ilinde düzenlenecektir. Yarışmalar tüm Görme Engelliler Spor Kulüpleri sporcularına açıktır.
  2. Şampiyonanın Teknik Toplantısı 18/04/2008 tarihinde saat 19:00’ da Bursa Gençlik ve Spor İl müdürlüğünce belirlenecek toplantı salonunda yapılacaktır. Toplantıya tüm katılımcı kulüplerin idareci veya antrenörleri katılmak zorundadır. Mazeretsiz olarak toplantıya katılmayan kulüpler yarışmalara alınmayacaktır. Yarışmalar 19-20/04/2008 tarihlerinde iki gün olarak düzenlenecektir.
  3. Yarışmalara katılım için son müracaat tarihi 10/04/2008 Cuma günüdür. Müracaatlar federasyonun 0 312 310 13 65numaralı faksına veya gesfed@gmail.com elektronik posta adresine mesai bitimine kadar yapılabilecektir.
  4. Teknik toplantıda dağıtılacak yarışma kayıt formlarına; kulüplü sporcular görme keskinliklerini ve branşlarını belirtmek zorundadırlar. Branş ve görme kusuruna göre doldurulan kayıt formları toplantıda hazır bulunacak organizasyon komitesine teslim edilecektir. Herhangi bir branş değişikliği kulüp sorumlu idareci veya antrenörü tarafından yarışmanın başlama zamanından 30 dk. öncesine kadar Müsabaka Direktörlüğüne yazılı olarak verilebilecektir.
  5. Yarışmalara tüm sporcular 2007-2008 sezonu vizesi yapılmış kulüp sporcu lisanslarıyla katılması zorunludur. Lisanslarında silinti, kazıntı ve tahribat olan sporcular yarışmalara alınmayacaktır. Ancak sporcunun protestolu olarak yarıştırılıp yarıştırılmama kararı Federasyon Temsilcine aittir.
  6. Kulüpler Gençlik ve Spor İl Müdürlüklerince onaylanmış kafile listeleriyle yarışmalara katılabileceklerdir.
  7. Yarışmalar bu statüde belirtilen hususlar doğrultusunda IPC (Uluslararası Paralimpik Komitesi) Atletizm Yarışma Kuralları ile IAAF (Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği) kuralları çerçevesinde düzenlenecektir.
  8. Kulüplü tüm sporcular kulüplerini temsil eden formalarla yarışmalara katılmak zorundadırlar.
  9. Yarışmalarla ilgili sahanın hazırlanması, sağlık ve güvenlik tedbirleri Bursa Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından sağlanacaktır.
  10. Kulüpler (Bve B2) sporcularını istedikleri takdirde kendi kılavuz atletleriyle yarışmalara katılabileceklerdir.
  11. Koşu branşları için; Bve B2 sporcular için Bursa Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünce mahalinden 15 kişilik kılavuz sporcu (faal sporculardan) yarışmalardan önce hazır bulundurulması sağlanacaktır.Kılavuz atletlerin harcırahları Görme Engelliler Spor Federasyonunca ödenecektir.
 
 
TEKNİK KONULAR :
 
  1.  Görme Engelliler Atletizm Türkiye Şampiyonasında B, B2 ve Bbayan ve erkek sporcular aşağıda belirtilen branşları yapabileceklerdir.
Bayanlar : 100 m. – 200 m. – 400 m. – 800 m. – 1500 m. - Uzun Atlama – Gülle Atma
Erkekler : 100 m. – 200 m. – 400 m. – 800 m. – 1500 m. - Uzun Atlama – Yüksek Atlama - Gülle Atma
 
  1. B1, Bve B3 sporcular için uzun atlama branşında basma alanı mermer veya kireç tozuyla işaretlenmiş 60 cm. eninde – 120 cm. boyundaki bir alandan yapılacaktır (Basma alanı 60x120 cm.’ lik işaretli alan olacaktır). Bayanlarda ve erkeklerde B, B2 ve B görme keskinliğine göre yapılacak olan 100-200 ve 400 metre yarışmaları IPC kuralına (Alçak çıkış) göre yapılacaktır.
  2. Gülle ağırlıkları bayanlarda 4 kg ve erkeklerde 7, 260 kg olarak uygulanacaktır.
  3. Yüksek atlama erkekler başlangıç yükseklikleri;
       B1 başlangıç yüksekliği 1.00 m.-1.05 m.-1.10 m.-1.15 m.-1.18 m.-1.21 m vs. 3 cm olarak yükseltilir.
       B2 ve B başlangıç yüksekliği 1.20 m.-1.25 m.-1.30 m.-1.35 m.-1.40 m.-1.43 m.-1.46 m.-1.49 m vs. 3 cm olarak yükseltilir.
  1. Kulüpler istedikleri kadar sporcuyla yarışmalara katılabileceklerdir. Aynı kulüpten aynı kategoride birden fazla sporcu yarışmaya katılabilecektir. Kulüplü sporcuların bireysel performansları değerlendirilecektir. Takım tasnifi yapılmayacaktır.
  2. Bir sporcu en fazla iki (2) branşta yarışmalara katılabilecektir. 
  3. Bsporcular kılavuz atlet ve göz maskesiyle koşmak zorundadır. Bsporcular eğer isterlerse kılavuz atletle yarışmalara katılabilirler.
  4. Yarışmalar B, B2 ve B görme keskinliğine göre yapılacaktır. Her kulüp sporcularının görme keskinliklerini tespit ettirmek zorundadır. Görme keskinliklerini yanlış beyan eden kulüp veya sporcular Ceza Kuruluna sevk edilecek olup; bu durumda olan kulüplerin idareci, antrenör, sporcu ve refakatçilerine herhangi bir harcırah ödemesi yapılmayacaktır.
  5. Yarışmalardaki itirazlar IAAF kuralları çerçevesinde yapılır.
  6. Yarışmalar sonucunda Görme Engelliler Atletizm Milli Takım aday kadrosu belirlenecektir.
 
MALİ VE DİĞER KONULAR :
 
  1. Yarışmalar sonucunda mahalli sporcular hariç branşlarında ilk üç sırayı elde eden sporculara (B, B2 ve B3) bayan ve erkekler ayrı ayrı olmak üzere harcırahları Görme Engelliler Spor Federasyonu tarafından ödenecektir.
  2. İlk üç sırayı elde eden kulüplü sporcuların dışında idareci, antrenör veya refakatçilerine aşağıda belirtilen kriterlere göre ödeme yapılır.
    • 1- 3 sporcusu harcırah almaya hak kazanmış kulübün; 1 idarecisi, 1 refakatçisi veya 1 antrenöründen yalnızca 1 kişiye harcırah ödenir. Eğer kulüplerin bayan ve erkek sporcuları ayrı ayrı harcırah almaya hak kazanmışlarsa 2 kişiye harcırah ödenir.
    • 4 ve daha fazla sporcusu harcırah almaya hak kazanmış kulübün; 1 idarecisi, 1 refakatçisi veya 1 antrenöründen yalnızca 2 kişiye harcırah ödenir. Eğer
 
 
 
  • kulüplerin bayan ve erkek sporcuları ayrı ayrı harcırah almaya hak kazanmışlarsa en fazla 3 kişiye harcırah ödenir.
  • Bayanlar ve erkeklerde katılan kulüplerin bayan ve erkeklerde harcırah almaya hak kazanmaları durumunda sadece 1 idarecine harcırah ödenir.
  • Gençlik ve Spor İl Müdürlüklerince onaylanmış kafile listesi olmayan kulüplerin sporcularına harcırah almaya hak kazansalar dahi harcırahları ödenmeyecektir. Harcırah ödemeleri yapılırken nüfus cüzdanı veya sporcu lisansı ibraz etmek zorunludur. Ödemeler harcırah almaya hak kazanan kişilerin kendilerine imza karşılığında yapılacaktır. Ancak, görme engelli sporcu, antrenör, idareci veya refakatçi talepleri doğrultusunda parmak izi veya imza kullanabileceklerdir.
  • Yarışmalar sonucunda branşlarında genel tasnifte B, B2 ve B görme keskinliklerine göre ayrı ayrı olmak üzere ilk üç sırayı elde eden sporculara madalyaları Görme Engelliler Spor Federasyonu tarafından verilecektir.
 
  • Yarışma statüsünde anlaşılmayan veya hüküm bulunmayan konularda aşağıda telefonları yazılı bulunan Teknik Koordinatörlerden bilgi alınabilecektir.
 
  • TEKNİK KOORDİNATÖRLER
 
  • İsmail KARAGÖZ - 0 537 311 00 51
 
  • Ahmet Ali BAŞ – 0 544 663 76 38
 
  • YÖNETİM KURULU ÜYESİ
  • Yakup YILMAZ- 0533 817 67 78
 
 
TÜRKİYE GÖRME ENGELLİLER SPOR FEDERASYONU TÜM KATILIMCILARA BAŞARILAR DİLER.
 

 

Admin tarafından yazıldı 12 Ağustos 2009 Çarşamba 08:00:00 Categories: Atletizm
Bu içeriği oyla 0 Oy