2024 Paris Paralimpik Oyunları’nda mücadele edecek son iki paralimpik şampiyonu Goalball Kadın Milli Takımımızın kadrosu belli oldu. Kadro şu şekilde:

Sporcular:

  1. Sevda Altunoluk
  2. Fatmagül Güler
  3. Reyhan Yılmaz
  4. Berfin Altan
  5. Şeydanur Kaplan
  6. Sevtap Altunoluk

Teknik Ekip:

  • Baş Antrenör: Gültekin Karasu
  • Yardımcı Antrenörler: Barış Keskin ve Caner Balıkçı
  • Masöz: Nevruz Tonguç

Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Ayhan Yıldırım, kadronun açıklanmasının ardından şu ifadelerde bulundu: "Son iki paralimpik şampiyonu olan kızlarımıza güveniyoruz ve Paris'te de büyük başarılara imza atacaklarına yürekten inanıyoruz. Sporcularımızın azmi, disiplini ve kararlılığı sayesinde bir kez daha gurur duyacağımızdan şüphemiz yok. Bu süreçte bizlere destek olan Gençlik ve Spor Bakanlığı, Spor Hizmetleri Genel Müdürlüğü ve Türk Paralimpik Komitesi’ne teşekkür ederim."

Teknik Direktör Gültekin Karasu ise, "Takımımızın son iki paralimpik şampiyonluğu elde etmesi bizler için büyük bir gurur kaynağı. Paris'te de aynı azim ve kararlılıkla mücadele edeceğiz. Sporcularımıza olan inancım tam. Hedefimiz yine altın madalya ve bunun için yoğun bir şekilde çalışıyoruz." ifadelerinde bulundu.

Ayrıca, daha önce İtalya’da düzenlenen 2024 Paris Paralimpik Oyunları Goalball kura çekimi töreninde Ay-yıldızlılar; A Grubu’nda, Çin, İsrail ve Brezilya ile eşleşti.

Gruplar şu şekilde:

  • A Grubu: Türkiye, Çin, İsrail ve Brezilya
  • B Grubu: Japonya, Güney Kore, Kanada ve Fransa

Paralimpik Oyunları’nda Goalball müsabakaları, 29 Ağustos-5 Eylül tarihleri arasında Güney Paris Arena’da oynanacak.

12 Temmuz 2024 Cuma 14:50:00 Categories: GoalBall Haberler
Bu içeriği oyla 1 Oy