Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu

 

2014 YILI FUTSAL LİGİ FİKSTÜRÜ ÇEKİLDİ

Admin tarafından yazıldı 21 Mart 2014 Cuma 07:00:00 Categories: Futbol Futsal B2 - B3
Bu içeriği oyla 0 Oy

Federasyonumuz ile Turkcel işbirliği içersinde düzenlenen B1 Futbol Sesi Görenler ve Futsal B2-B3 1.Lig Müsabakaları Fikstür çekimi yapıldı.

Türkiye Spor Yazarları Derneği Lokalinde gerçekleşen Fikstür çekimine Türkiye Futbol Federasyonu Engelliler Koordinasyon Kurulu Başkanı Sn.Ömer GÜRSOY , Federasyon Başkanımız Sn.Abdullah ÇETİN , Turkcell Kurumsal Sponsorluklar Yetkisi Sn.Sinem ÖZMEN ve Lige katılacak Kulüp temsilcilerimiz katıldı.

 Açılış Konuşmalarını yapan Federasyon Başkanımız Abdullah ÇETİN, geçen yıl deplasmanlı Futbol liginin başlatılmasıyla Federasyon tarihinde bir ilk yaşandığını belirterek, sürecin sağlıklı bir şekilde ilerlemesinde TFF yetkililerinin,Turkcell sponsorluğunun ve maçları canlı yayınlayan TRT'nin katkı sağladığını söyledi.
 
Bu yıl "B1 Futbol Ligi"nin adının "Turkcell Sesi Görenler B1 Ligi" olarak değiştirildiğini ifade eden Çetin, ligin TRT'nin yaptığı yayınlar sayesinde kamuoyunda bilindiğini ve bu yılki göz muayenelerinde sporcu sayısının arttığını kaydeten ÇETİN , sözlerini şöyle sürdürdü:
"Geçen yıl yapılan Avrupa Şampiyonası'nda Görme Engelliler B1 Futbol Mili Takımı, tarihinde ilk kez Avrupa 3'üncüsü oldu. Takımımızın, bununla yetinmeyip, Dünya Şampiyonası ve 2016 Rio Paralimpik Oyunları'ndan dereceyle dönebileceğine inanıyorum. Görme engelliler futbol branşını geniş kitlelere ulaştırarak, evlerdeki görme engelli kardeşlerimizin sosyal hayata katılımlarını sağlayacağımıza inanıyorum.
 
Geçen yıl B1 Ligi'nde şampiyon olan Çankaya Belediyesi Görme Engelliler Spor Kulübü'nü ve B2-B3 Ligi'ni birinci tamamlayan Nilüfer Belediyesi'ni kutluyor, bu yıl yapılacak ligin centilmence ve sağlıklı bir şekilde geçmesini diliyorum."
 
TFF Engelliler Futbol Koordinasyonu Başkanı Gürsoy da görme engelliler futbolunun finansal, iletişim, pazarlama ve teknoloji desteğinin eklenmesiyle ilerleyebileceğine dikkati çekerek, şunları kaydetti:
"Genelde kurumlar birlikte uyumlu çalışamazken, üçlü ittifakla görme engelliler futbolunun dünya standardına çıkabilmesinde önemli aşamalar kaydediliyor. Dünyada sadece Türkiye Görme Engellliler Futbol Ligi'nde isim sponsporluğunun olması da önemli. Zaman içerisinde pozitif etkilerini göreceğiz. Liglerin marka değerlerinin oluşması için çok zamana ihtiyaç vardır. özelliklerinden biri de milli takım kadrosunun kalitesinin artmasıdır." dedi.
 
Konuşmaların ardından Turkcell Sesi Görenler B1 Futbol Ligi ve B2-B3 Futsal Ligi fikstür kura çekimi gerçekleştirildi.
 
Turkcell Sesi Görenler B1 Ligi Fikstür Tablosu için Tıklayınız …
 
B2- B3 Futsal 1.Lig Fikstür Tablosu için Tıklayınız …
 
 

https://gesf.org.tr/2014-yılı-futsal-ligi-fikstürü-çekildi